GASZTRO színpad - július 20. csütörtök 17.00
Hunquest Hotel Bük – Bánszki Péter
Zöldséges nyúlbatyu, gyógyboros cheddar mártogatóssal 6 főre
Nyúl gerinc 0,84kg
Sárga répa 0,30kg
Cukkíni 0,35kg
Póréhagyma 0,20kg
Lestyán 1cs
Bazsalikom 0,003kg
Majoranna 0,002kg
Rozmaring 1cs
Só 0,02kg
Fekete bors őrölt 0,005kg
Leveles tészta 0,6kg
Tojás 3db
Bük város bora fehér bor 0,2l
Cheddar mártogatós:
Cheddar sajt 0,1kg
Majonéz 0,05kg
Fehérbors 0,003kg
Só 0,002kg
Bük város bora fehér bor 0,2l
Tejszín 0,1l
A nyúlgerincet apró kockákra daraboljuk a pórén lepirítjuk az zöldségekkel együtt fűszerezzük fehér borral ízesítjük, a tésztát kinyújtjuk a tölteléket belehalmozzuk és batyuba tekerjük, tojás sárgájával lekenjük és 200 fokos sütőben 10 percig sütjük.
A mártogatósnak a sajtot felolvasztjuk és tejszínnel dúsítjuk, ízesítjük és ha kihűlt a majonézzel elkeverjük.