X

Kereső


Kapcsolat

15. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál

Cím: Bük, Bükfürdő,
Termál tér
Program
+36303740343
Program
gyogyborbuk@gmail.com
Árusítás
kenterkft@kenterkft.t-online.hu


Helyi Ízek – Nika Róbert (gasztrobarát) – Szép Bence (konferanszié) – Tóth Tamás (fesztiváligazgató)

GASZTRO színpad - július 19. szerda 17.00

Helyi Ízek – Nika Róbert (gasztrobarát) – Szép Bence (konferanszié) – Tóth Tamás (fesztiváligazgató)

 

Kapros nyúlragu leves krumpligombóccal

Hozzávalók 6 főre:

40 dkg nyúlhús

40 dkg vegyes leveszöldség ( sárgarépa, petrezselyem, zöldborsó )

1 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

4 dkg zsír

só, őrölt bors, fűszerpaprika ízlés szerint

1 db zöldpaprika

1 db paradicsom

1 csokor friss kapor

1 citrom kifacsart leve

1 pohár Dr. Oetker Creme Vega

 

A burgonyagombóchoz:

30 dkg öregkrumpli pucolva

15 dkg liszt

1 tojás

1 tk. zsír

só, őrölt bors, szerecsendió

 

A nyúlhúst apróra vágjuk. A 4 dkg zsíron átpirítjuk a húst, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és a vegyeszöldséget. A húst és a zöldséget átpirítjuk, sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, fűszerpaprikával, majd felengedjük vízzel. Beletesszük a zöldpaprikát és a paradicsomot. Lassú tűzön addig főzzük, míg a hús megpuhul. Mikor a hús puha, a vegakrémet összekeverjük kevés forró levessel (hőkiegyenlítést végzünk), majd beleöntjük a levesbe. Megszórjuk frissen vágott kaporral, majd ízlés szerint savanyítjuk 1 citrom kifacsart levével.

Közben elkészítjük a burgonya gombócot. A burgonyát apró kockára vágjuk, sós vízben megfűzzük. Amikor megfő, leszűrjük, összetörjük, kihűtjük. Hozzá keverjük a 15 dkg lisztet, 1 tojást, 1 tk zsírt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szerencsendiót reszelünk rá. Kiskanállal vagy lisztes kézzel apró gombócokat (galuskákat) formálunk belőle, majd belefőzzük a levesbe. Amikor a gombócok feljönnek a leves tetejére, fogyasztható.

Aki sűrűbbre szeretné elkészíteni a levest, az a hús és zöldségek megpirítása után szórjon az ételbe 2 ek. lisztet, keverje el a pirított dolgokkal, és csak utána engedje fel vízzel. Vagy a 2 ek. lisztet keverje el a vegakrémmel csomómentesre, úgy öntse a levesbe. A levesbe ízlés szerint tehető babérlevél, tárkony, majoránna.   


Vissza az előző oldalra!
X

Kereső


Weboldalunk sütiket (cookie) használ működése folyamán annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa Önnek, valamint a látogatottság mérése céljából. A sütik használatát bármikor letilthatja! Erről bővebb információkat olvashat itt: Adatkezelési tájékoztatónk
15. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál - Magyar