X

Kereső


Kapcsolat

15. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál

Cím: Bük, Bükfürdő,
Termál tér
Program
+36303740343
Program
gyogyborbuk@gmail.com
Árusítás
kenterkft@kenterkft.t-online.hu


Bede Róbert - mesterszakács, a Tv Paprika séfje, műsorvezető

GASZTRO színpad - július 21. péntek 17.00

Bede Róbert - mesterszakács, a Tv Paprika séfje, műsorvezető

 

Sárgarépás rizottó konfitált nyúlmájjal, sült nyúlgerinccel, hideg uborkalével

Hozzávalók 6 főre:

-nyúlmáj   30dkg

-nyúlgerinc filé  30 dkg

-rizottó rizs  50 dkg

-vöröshagyma  10 dkg

-sárgarépa  20 dkg

-kígyóuborka 15 dkg

-vaj 30 dkg

-parmezán sajt  10 dkg

-száraz pezsgő  1 dl

-zöldségalaplé 1.5 l

-olívaolaj  1 dl

-borecet 15 ml

-friss kapor 1 cs

-sáfrány 0.10 gr

só, őrölt bors

 

A májat sózzuk, borsozzuk majd írótlanított olvasztott forró vajba helyezzük. 90 fokos sütőben 1.5 óra alatt puhára "főzzük". Kevés vaj és olívaolaj keverékén a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk, rátesszük a kockára vágott sárgarépát, néhány percig pároljuk, majd hozzáadjuk a rizottó rizst. Felmelegítjük és felöntjük pezsgővel. Sózzuk, fűszerezzük sáfránnyal, őrölt borssal és miután elforrt a leve felöntjük annyi forró alaplével, hogy éppen ellepje. Ezt ismételjük egészen addig míg a rizs fogkemény nem lesz. Tűzről lehúzva belekeverjük a hideg vajat, a reszelt parmezánt és a friss vágott kaprot. A nyúlgerincből szeleteket vágunk és sózva, borsozva kevés olívaolajban hirtelen megsütjük, néhány percig pihentetjük. Tálaláskor a borecettel, olívaolajjal, sóval, borssal pépesített uborkával öntözzük és tetejére helyezzük a forró májat és gerinchúst.

 


Vissza az előző oldalra!
X

Kereső


Weboldalunk sütiket (cookie) használ működése folyamán annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa Önnek, valamint a látogatottság mérése céljából. A sütik használatát bármikor letilthatja! Erről bővebb információkat olvashat itt: Adatkezelési tájékoztatónk
15. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál - Magyar