Kapcsolat

15. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál

Cím: Bük, Bükfürdő,
Termál tér
Program
+36303740343
Program
gyogyborbuk@gmail.com
Árusítás
kenterkft@kenterkft.t-online.hu


Vajtó László

július 22. szombat 17.00 Gasztro színpad

Vajtó és a Világ

Gasztro stand-up bemutató Vajtó Lászlóval

Mézes kajszis saslik Barbie salátával

 

Barbie saláta recept 6 főre:

- 1 üveg uborka

- 1 üveg cékla

- 1 közepes doboz kukorica

-1nagy tubus Univer majonéz

-1 közepes doboz tejföl

- 2 evőkanál porcukor

- 1 dl olivaolaj

- 4 db újhagyma szára

- 1 kis adag petrezselyem

 

Mézes Kajszis Saslik recept 6 főre

- 2 db csirkemell filé

- 2 csomag bacon

- 10 db kajszibarack

- 6 db hurkapálcika

- 1 üveg méz

 

Barbie saláta elkészítése:

Előkészítünk egy nagy műanyag tálat.

Konzerv kukorica az aljára, aztán apróra vágjuk a céklát és beletesszük. Majd az apróra vágott uborkával összekeverjük. Olivaolajjal, és majonézzel elkeverjük és tejföllel krémessé tesszük. Utána felkarikázzuk a hagymaszárat apróra vágjuk és beletesszük.

Petrezselymet apróra vágjuk és megszórjuk a salátánkat.

A végén kevéske porcukorral ízesítjük, összekeverjük és állni hagyjuk.

 

Mézes kajszis saslik:

Előkészítjük a saslik vagy hurkapálcákat.

1 üveg mézet forróra hevítünk.

Apróra kockákra vágjuk a csirkemell filéket, kikészítjük a bacon csíkokat és a kajszi barackokat (magozva megfelezve, szélébe és hosszába)

A felezett barackokat is kettévágjuk.

Felfűzzük a saslikra a következő sorrendben: bacon szalonnacsík, csirkemell kocka,barack. Ezt a folyamatot ismételve még a pálcákra fér!

Forró mézben sütjük aranybarnára,

Közben több alkalommal forgatjuk.

Vajtó László

Vissza az előző oldalra!
Weboldalunk sütiket (cookie) használ működése folyamán annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa Önnek, valamint a látogatottság mérése céljából. A sütik használatát bármikor letilthatja! Erről bővebb információkat olvashat itt: Adatkezelési tájékoztatónk
15. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál - Magyar