Elérhetőségek

14. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál

Cím: Bük, Bükfürdő,
Termál krt.
Telefon: +3694558409
E-mail:
muvhaz37@t-online.hu
gyogyborbuk@gmail.com


Előadók, fellépők

Tarnai Rock Band

Tarnai Rock Band

július 18. 17.00 - BÜK színpad

Tarnai Kiss László zenekarvezető szavai az együttesről:

„1973-ban a sashalmi Gesarol együttes néhány tagja kivált és megalakították a P.Mobil zenekart.  Több hangszer helye megüresedett, így például a billentyűsé. Engem kértek föl, így két évig velük játszottam, mint orgonista.

Közben a katedra és a haknivilág más irányba terelt, de mindig volt egy vágyam a rock zenélés iránt.

2009-ben a nagyfiam, Tarnai Dániel bekerült a P.Mobil zenekarba basszusgitáros-zeneszerzőként. Akkor ott játszott a billentyűs legenda, Papp Gyula. Ezáltal közel kerültem a Hammond orgonához, amely már régóta vágyaim része volt.

2017 februárjában végül megleptem magam egy Hammond XK-1 típusú hangszerrel. Azért ezt választottam, mert könnyebben hordozható, mint a nagy faházas testvérei.

Ez végképp elindította bennem a végleges szándékot egy saját rock zenekar létrehozására.

Közel negyven dalból áll a jelenlegi repertoárunk. Ennek jelentős része ismert rock zenekarok dalainak feldolgozása. Készülnek a saját dalaink, de gondolunk azokra is, akiknek eddig a Tarnai név elsősorban a magyarnóták éneklését jelentette. Néhány ismert magyarnótánkat átdolgoztuk. Például a Nem tudom az életemet…c. dalt Gery Moore, az Akácos utat Carlos Santana stílusában játsszuk. Néhány csárdást is feldolgoztunk, természetesen nem a lakodalmas tuc-tuc tempóval, hanem feszes 2-4 rock ritmusban.”

 
Vissza az előző oldalra!
14. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál - Magyar