Elérhetőségek

14. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál

Cím: Bük, Bükfürdő,
Termál krt.
Telefon: +3694558409
E-mail:
muvhaz37@t-online.hu
gyogyborbuk@gmail.com


Előadók, fellépők

Rakonczai Imre

Rakonczai Imre

július 18. 18.15 - Jazz-Blues Udvar

Rakonczai Imre

Rakonczai Imre Kornay – Szenes Iván díjas előadóművész, zenész, zeneszerző

1997-ban az addig munkáját jelentő futballt felváltotta hobbija, a focipályát színpadra cserélte. Ekkor kereste meg testvére, Rakonczai Viktor az alakuló V.I.P. együttessel kapcsolatban. Az éles váltás sikerességét mi sem bizonyítja jobban, minthogy Imre élete első színpadi fellépése a dublini Eurovíziós dalfesztivál volt, ahol Magyarországot képviselték a V.I.P együttessel. 2001 tavaszáig a V.I.P együttes tagjaként, majd annak feloszlása után R-port néven testvérével folytatta tovább a zenélést. Számos ismert slágert, filmzenét szereztek közösen. A 2008. évi Pekingi Olimpián résztvevő magyar csapat hivatalos indulóját is a fiúk szerezték és énekelték, Győznünk kell címmel.

Imre eközben valami újjal lépett elő! A produkciójához nem kellett más, mint egy szál zongora és hozzá az énekhangja. Egyéni zenei pályafutása a Kispipacs piano bárban kezdődött, Füzy Gábor szárnyai alatt. Kezdetben csak néhány dal erejéig ült le a zongorához, azonban a nagy sikerre való tekintettel pár hónap múlva hetente egy később két önálló estet is kapott. A hazai fellépések mellett már külföldről is egyre több felkérés érkezik.

Imre szerint ebben a műfajban érzelmileg és hangulatilag kell kiszolgálni a közönséget. Vannak alapdalok, amik kihagyhatatlanok, de egész este folyamán nagyon fontos figyelni a vendégeket, a hangulat alakulását és a reakciókat.
Vissza az előző oldalra!
14. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál - Magyar