Elérhetőségek

14. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál

Cím: Bük, Bükfürdő,
Termál krt.
Telefon: +3694558409
E-mail:
muvhaz37@t-online.hu
gyogyborbuk@gmail.com


Előadók, fellépők

Karthago

Karthago

A KARTHAGO!

EGYÜTT 40 ÉVE!!

A KARTHAGO együttes ma Magyarországon és közép-Európában is, az egyetlen olyan élő, igazi rocklegenda, amelynek tagjai, az 1979-es megalakulásuktól kezdődően, a mai napig is aktívan, változtatás nélkül, együtt muzsikálnak!

Ennek a kivételes hitelességnek és természetesen az erőteljes, emellett színvonalas, minőségi zenéjüknek, az évtizedeket és generációkat átívelő slágereiknek, valamint a látványos színpadi shownak köszönhető, hogy napjainkban a zenekar minden egyes koncertjére sokezren látogatnak bárhol az országban, sőt a határainkon túl is.

A KARTHAGO jellemző közönsége manapság, a 30-65 év közötti, rockzenén felnőtt generációk különböző nemzedékei, valamint a fiatalok, akik eljönnek megnézni az „Apáin útján” járó legendás, férfiasan kemény rockbandát.

 

Idézet a PASSIO c. internetes zenei szaklapból:
"Már az egy óriási dolog, hogy a KARTHAGO felállása 38. éve változatlan. Ugyanazok az emberek állnak a színpadon, mint 1979 végén! Bele sem gondolunk, ez mekkora érték! Milyen lenne egy '79-es felállású P.Mobilt megnézni, vagy egy '80-as Eddát, esetleg egy ’79-es Uriah Heepet, Deep Purple-t és még sorolhatnánk, de őket sajnos már nem lehet. Tehát Magyarországon ma, a KARTHAGO a legidősebb bölény. Vagy mamut. És se háttérvokalista lányok, se plusz hangszeres, csak az öt zseniális muzsikus! Mindeközben pedig egyáltalán nem öreges, hanem nagyon is vérprofi a zenekar. Nem kínlódó öregemberek botladoznak, hanem életerős, örökifjú és lelkes csávók zenélnek, óriási színvonalon!” Bálint Csaba

A KARTHAGO tagjai, a mai napig változatlanul:
Gidófalvy Attila - billentyűk, gitár, ének,
Kiss Zoltán Zéro - basszusgitár, ének,
Szigeti Ferenc - zenekarvezető, szólógitár, ének,
Kocsándi Miklós - dob, gitár, ének
Takáts Tamás - ének, szájharmonika, dobok.

A zenekar megalakulását követően, egy év alatt, a '80-as évek egyik meghatározó, és legnépszerűbb magyarországi rockegyüttese lett. Különleges, úgynevezett amerikai típusú west coast zenéjükkel, amely kemény rockalapra dús, ötszólamú vokállal és dallamos énekvezetéssel hangszerelt dalokból áll, egyéni hangzást tudtak kialakítani, amely a mai napig egyedi és azonnal felismerhető.  A 40 év alatt valamennyi slágerlistát többször is meghódították dalaikkal, maradandó slágereikkel. Izgalmas, dinamikus, különlegesen látványos, sokszor humoros koncertjeikkel pedig a hazai és a környező országok rockszínpadainak kedvencei lettek.

A KARTHAGO töretlen népszerűsége, elképesztő ereje, energiája, és igazi értéke az idén már 40 (!) éve eredeti, változatlan felállásban működő öt kiváló muzsikus karizmatikus egyéniségében, ismertségében, zenei tudásában, magabiztosságában, összeszokottságában, humorában, a jellegzetesen egyedi színpadi show-ban, és nem utolsósorban a remekül megírt, sláger jellegű dallamos, de mégis kemény rock-dalokban, lírai balladákban rejlik.

A KARTHAGO mottója: mi nem hírhedt „celebek” akarunk lenni a tévékben, hanem híresen jól akarunk zenélni mindenhol!

A KARTHAGO azon kivételes legendás csapat, akik egész pályafutásuk alatt, nagyon vigyáztak arra, hogy soha nem „hakniztak”, nem lettek „celebek”, mindig megválogatták, és ma is megválogatják a megjelenéseiket és a fellépéseik helyszíneit, ezért nincsenek „elcsépelve”! Koncertjeik tervezésénél nem a mennyiséget, hanem a minőséget tartják szem előtt, és ahová leszerződnek, ott minden esetben a legjobb tudásukat, a legmagasabb minőséget adják! Célul tűzve, hogy az együttes megőrizze előkelő, hiteles és méltó helyét a hazai zenei életben.

A KARTHAGO 2019 április13.-án ünnepli megalakulásának 40. évfordulóját! A jubileumi óriáskoncert helyszíne a Papp László Budapest Sportaréna lesz. Erre az alkalomra az együttes egy egészen különleges programmal készül. A kétórás hangversenyen lesz akusztikus (unplugged) rész, ahol a kemény rockdalokat virtuóz módon csendesen, dobolás nélkül adják elő, csak akusztikus hangszereken. Az erre az alkalomra vadonatúj stúdióalbummal jelentkező együttes, az új dalokból is bemutat jónéhányat, de a műsor gerincét természetesen a nagy „karthagós” slágerek, rock-himnuszok adják majd, amelyeket a közönség nagyon vár. Az előzetes információk szerint a zenekar ismét kiemelkedő, világszínvonalú, különleges hang-és fénytechnikával, valamint egyedülálló díszletekkel és természetesen izgalmas új műsorral készül a nagy jubileumi koncertre.
Vissza az előző oldalra!
14. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál - Magyar